gekke comedy brullen geblazen!

Robbert, een bevoorrechte jongere van adelstand doet zich voor als wagenbestuurder wanneer hij bij toeval een gesprek hoort tussen de woest aantrekkelijke, wilde en rebelse Kit en haar welopgevoede vrienden. Haar vrienden beweren dat ze iemand van stand iedere keer zouden identificeren en zich dan ook nooit in zouden laten met iemand beneden hun stand.

computerbril

Robbert besluit het spelletje door te spelen en vraagt een van zijn studievrienden die niet van adel is zich voor te doen als de jonkheer. Als Kit en de chauffeur regelen dat Robbert haar zal leren autorijden en zij hem Engels zal leren spreken vormt zich een game van liefde, afgunst en misleiding in een warme landerige omgeving.

Een mooie jaargetijde in 1923.

Kit is op zomervakantie bij haar oom en tante en Lenie haar nichtje. Haar oom heeft een prachtig landgoed op de Veluwe. Lenie heeft haar maatje Mia uitgenodigd terwijl Kit haar vriendin Dot is meegekomen. Als de vier meiden gaan picknicken is Lenie degene die de automobiel bestuurt.

Kit wil ook dolgraag van haar oom leren rijden tijdens de vakantie, maar haar oom voelt daar niets voor. Kit is behoorlijk wild en uitbundig; niet zo zorgvuldig als Lenie zijn dochter. Ella Heuveling, een meisje uit de buurt, gaat ook mee picknicken. Zij heeft gehoord dat het landhuis Sonnewende is verhuurd aan jonkheer Robbert Johannes Padt van Heijendaal en vier van zijn mede studenten..

Ella blijkt zeer onder de indruk te zijn van zijn oud adellijke komaf. Gedurende de picknick beweert zij dat afkomst en standing zich nooit verloochenen. Alleen al aan de handen kan zij iemands afkomst herkennen.

Mia en Lenie kijken nogal op tegen de wat oudere Ella en zijn het dan ook helemaal met haar eens. Echter volgens Kit en Dot is dit alles grote onzin. Echter Kit is in een baldadige bui en kakelt blijmoedig mee om de schare nog wat extra op te stoken. Dat brengt Ella tot de plechtige uitspraak dat ze nimmer zou kunnen omgaan met iemand beneden haar stand.

Waarop Kit jubelt “Ik ook niet”, met een vette knipoog naar Dot. Op dat moment komt er een jongere in een kaki motorpak met een pilotenzonnebril vanachter een struik en vraagt naar een garage in de buurt. Vuile handen en een nog vuilere snotlap. De jongeling stelt zichzelf voor als de wagenbestuurder van Jonker Padt van Heijendaal.

Als hij wegrijdt roept Ella dat zij gelijk al zag dat hij zeer geen gentleman was, waarop Kit fel terugketst dat zij het juist een erg mooie jongmens vond met een sympathiek gelaat en lieve ogen .

De meisjes weten echter niet dat de chauffeur eigenlijk Jonkheer Padt van Heijendaal zelf is. Hij kreeg pech met zijn automobiel en heeft het hele gesprek van de tieners over komaf watch here kunnen horen. Dat was de motivatie deze schapen een lesje te leren.

Weer terug op Sonnewende vertelt hij het gehele relaas aan zijn maten. Een van hen moet zich nu uitgeven als de jonkheer. Het wordt Gerrrit Jan Loots; de niet zo aantrekkelijke gabber met veel langdradige en aanstellerige vertellingen.

Wanneer de meiden uiteindelijk officieel kennismaken met de heren van Sonnewende, zijn zij in de veronderstelling dat Gerrit Jan de jonkheer is en Robbert zijn bestuurder. Mia, Lenie en Ella gaan compleet op in de houterige Gerrit Jan, die nog nooit zoveel attentie van het vrouwelijk soort heeft gehad. Grotendeels Ella slooft zich buitensporig voor hem uit. Alleen Kit en Dot lopen niet warm voor de Jonkheer.

Kit ziet haar kans schoon om toch nog autorijlessen te nemen deze zomer. Zij vraagt de jonkheer of hij het haar niet kan leren. Gerrit Jan moet bekennen dat hij niet kan rijden, hij heeft immers een chauffeur. Nou, dan kan die het mij toch leren, meent Kit.

Terwijl Ella het hart van de jonkheer tracht te winnen, krijgt Kit autorijles van de wagenbestuurder met het mooie gezicht en de lieve ogen. Ze zetten allebei hun splinternieuwe pilotenbril op en Kit en de bestuurder beginnen elkander aantrekkelijk te vinden tijdens hun ritjes door de Veluwe. Robbert is bovenal erg ingenomen met het feit dat hij eindelijk een meisje leert kennen zonder dat zij van zijn afkomst op de hoogte is.

Hoe meer hij doorgaat met het bedrog hoe vervelender de resultaten zullen zijn maar Gerrit Jan begint zich niettemin met de dag vertrouwder te voelen in zijn andere rol en wil er zo lang als kan van genieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *